Arsenal Park din județul Hunedoara – cel mai mare parc de aventură din țară

Divertisment

Amplasat la doar câteva minute de municipiul Orăștie, Arsenal Park este singurul complex turistic de vacanță cu specific militar din România și printre puținele din Europa. De curând, aici a fost deschis cel mai mare parc de aventură din țară, iar surprizele nu se vor opri aici și vor fi toate la superlativ.

O minivacanță în Arsenal Park sau chiar o simplă vizită sunt diferite de alte experiențe turistice obișnuite. Încă de la poartă te întâmpină un tanc peste care s-a prăbușit un avion militar, iar la intrarea în complex îți dă „Bună ziua!” un paznic îmbrăcat în echipament specific.

Oferta este incredibilă prin originalitate, diversitate și inedit. Sunt 88 de hectare pe care se întinde cel mai mare muzeu de tehnică militară din țară, așa că Arsenal Park îți prezintă 70 de tunuri, TAB-uri, transportoare șenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere și tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete. Adăugați la aceste echipamente un avion IAR ’93, un avion AN-2 și un MIG 21, dar și un elicopter Kamov Ka 26. Toate aceste echipamente militare sunt distribuite în așa fel încât să surprindă turistul care dorește să facă o vizită la Arsenal Park sau pe cei care aleg să-și petreacă o minivacanță acolo.

Pentru a păstra rigurozitatea militară, Arsenal Park poate fi descris în termeni tehnici ca un complex de vacanță cu 200 de locuri de cazare în care turiștii pot practica diverse activități printre care se numără cele de instrucție militară, lupte de airsoft și paintball, tir cu arme de foc, cu arme de airsoft și paintball, tir cu arcul, plimbări cu transportorul șenilat, concursuri de drezină, închiriere mașini de golf, biciclete, go-kart bikes, segway. 

Spa-ul Arsenal Park dispune de o sală de fitness, saune finlandeze și cu infraroșu, o piscină cu dispozitive de masaj în apă și cu înot contracurent, o cameră de relaxare și camere pentru masaj și tratamente corporale. 

Buncărele și depozitele de muniție abandonate ale fostei fabrici de muniție Rompiro din Orăștie au fost transformate în vile și apartamente de lux, complexul fiind cotat la patru stele. Turiștii excentrici pot dormi pe paturi amplasate pe afeturi de tun, în TAB-uri sau chiar sub pământ, în tuneluri preluate de la armată și transformate în camere luxoase de hotel.

Inaugurat în urmă cu cinci ani, Arsenal Park s-a dezvoltat continuu, ultimele investiții fiind menite să asigure o diversificare a ofertei de petrecere a timpului liber de către turiști. În acest scop, Grupul Bega, condus de frații Emil și Marius Cristescu, proprietarii Arsenal Park, a accesat recent fonduri europene în valoare de 6 milioane de euro. Și după numai două luni de zile de la prezentarea publică a proiectului, acesta a prins contur, astfel că la jumătatea lunii septembrie la Arsenal Park a fost deschis unul dintre cele mai mari parcuri de aventură din România.

Aventura Park Arsenal din Orăștie dispune de șase trasee de cățărat de dificultate progresivă, accesibile pentru diverse categorii de vârstă și cu diverse abilități sportive, 77 de platforme și elemente de cățărare dispuse la înălțimi maxime ce ating de la 3 până la 30 de metri. 

Au fost amenajate două trasee galbene pentru copii de peste 8 ani și pentru începători, două trasee verzi ușoare, unul albastru de dificultate medie, considerat a fi cel mai plăcut și mai distractiv și unul roșu, cu grad de dificultate ridicat, pentru cunoscătorii parcurilor de aventură.

Fiecare participant la aventură trebuie să respecte regulamentul oficial al parcului care prevede folosirea obligatorie a unui echipament de securitate cu două carabine, utilizat în permanență pe timpul parcurgerii oricărui traseu.

„Ne așteptăm ca traseul de cățărat să atragă zilnic peste 300 de persoane în week-end, iar când vom inaugura centrul spa și aqua parcul interior și exterior, probabil în iunie-iulie anul viitor, mai estimăm încă 500 de vizitatori pe zi doar pentru aceste obiective”, spunea Marius Cristescu.

Alături de parcul de aventură, în complexul Arsenal Park a mai fost deschis și un loc de joacă pentru copii. Cei mici vor găsi aici jocuri amuzante, interactive, interesante, care stimulează capacitățile copilului într-un mod pozitiv, ele fiind destinate pentru activități de grup sau individuale.

Echipamente pentru cățărare, echilibristică, explorare, tunele, tobogane, carusele, leagăne, balansoare, care dezvoltă medii de inspirație pentru joc și jocuri sunt alte elemente ale noii investiții. Locul de joacă poate găzdui simultan peste 300 de copii.

Cele două obiective finalizate în septembrie sunt doar o parte a proiectului de agrement ce se derulează la Arsenal Park. Aici vor mai construite, în scurt timp, 9 kilometri de piste de biciclete și plimbare asfaltate, un turn pentru sporturi extreme cu înălțimea de 40 de metri, de pe care va porni cea mai lungă tiroliană din țară, dar și un dispozitiv Powerfun pentru bungee jumping, un patinoar sintetic, un skate park din beton cu suprafața 1.500 de metri și un centru de agrement călare.

Acestora li se vor adăuga un centru Spa și o sală de sport multifuncțională.

„Acum se lucrează la cei nouă kilometri de piste de biciclete, care vor fi gata până la sfârșitul anului, skate park-ul și patinoarul vor fi inaugurate până la sfârșitul lunii octombrie și centrul de echitație va fi deschis la sfârșitul lunii noiembrie. Tiroliana va deveni funcțională la începutul anului viitor, în aprilie va fi gata și sala de sport, iar aqua park-ul va fi inaugurat în iulie”, a detaliat Marius Cristescu.

În opinia sa, marea problemă a turismului românesc constă în faptul că acestea nu oferă posibilități diverse de petrecere a timpului liber.

„Nu prea ai ce face în ele. Stațiunile nu oferă posibilități de distracție pentru toți membrii familiei. Și atunci noi am preferat ca prima dată să dezvoltăm partea de distracție și după aceea să dezvoltăm partea de cazare. Arsenal Park va deveni un parc de distracție pentru toți cei cazați în zonă, inclusiv pentru alte stațiuni. Faptul că este în apropiere de autostradă constituie un punct de oprire pentru toți cei care vin cu familia și trec spre Vest sau care vin din Vest și trec spre București”, este de părere Marius Cristescu.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns