Informare activități COVID 19 în judetul Hunedoara 8 iulie 2020

Social

Activitățile desfășurate și rezultatele obținute la nivelul județului Hunedoara în urma acțiunilor derulate pentru verificarea respectării măsurilor stabilite în contextul infecției cu SARS-COV-2

Echipe mixte de control formate din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali,reprezentanți ai Inspectoratui Teritorial de Muncă, Direcției sanitar-veterinare și de la Protecția Consumatorului, precum și de la alte autorități cu competențe în efectuarea de verificări cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară.
În situațiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, se vor dispune măsuri de sancționare, inclusiv de suspendare a activității unor operatori economici.

În ultimele 24 de ore au avut loc următoarele activități:

I.Efective angrenate 62 din care poliție 4, jandarmerie 49, pompieri 4, ANSVA 4 și Ministerul Sănătății 1.
II. Nu au fost apeluri Tel Verde, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
III. În ziua de 07.07.2020 s-au desfășurat 9 de acțiuni de control punctuale în cooperare cu instituții din afara M.A.I., 6 la restaurante/ terase/ fastfood-uri și alte puncte de interes și 3 la obiective/atracții turistice/etc..
IV. În urma verificării a 945 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, s-au identificat 4 abateri de la măsurile de protecție individuală.
V. La nivelul județului Hunedoara au fost verificate 40 locații/obiective ( 33 restaurante/ terase/ fastfood-uri și alte puncte de interes, 4 parcuri/locuri de joacă/zone de picnic/alte zone de interes, 3 obiective/atracții turistice/etc. ) .
VI. Total sancțiuni aplicate – 5 din care 1 pentru fapte de natură economică în context COVID-19 și 4 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
VII. Valoare sancțiuni – 2,000
VIII. Total infracțiuni/ fapte penale înregistrate în context COVID-19 – 0
La nivelul Centrului Național de Coordonare a Intervenției s-a operaționalizat numărul de telefon 0800.800.165, de tip TEL VERDE dedicat descoperirii neregulilor privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *