Cel putin 10 locuri publice din Deva vor avea internet gratuit

Divertisment

Primăria Municipiului Deva implementează proiectul UE „WiFi4EU”. Cel puțin 10 locuri publice din Deva vor avea Internet gratuit în cadrul programului lansat de Comisia Europeană și destinat cetățenilor și vizitatorilor din UE.

Prin inițiativa „WiFi4EU”, administrațiilor publice le sunt oferite vouchere în valoare de 15.000 de euro pentru a instala puncte de acces WiFi în spații publice interioare sau exterioare – de exemplu, localuri ale municipalității, școli, biblioteci, centre medicale, muzee, parcuri publice și piețe.

Voucherele WiFi4EU pot fi utilizate atât pentru instalarea de rețele WiFi publice complet noi, cât și pentru modernizarea sau extinderea acoperirii unor rețele existente.

Termenul de finalizare a proiectului este de 18 luni de la intrarea în vigoare a Acordului de grant.

Noile puncte de acces gratuit la Internet din municipiul Deva vor fi funcționale până la sfârșitul anului 2020, în următoarele zone:

– Gara CFR

– Spitalul Județean de Urgență

– Centrul Cultural „Drăgan Muntean” (interior)

– Poșta Veche – Piața Victoriei

– Sensul giratoriu din apropierea hypermarketului Lidl (strada Bejan)

– Skate Park

– Dog Park

– Piața Agroalimentară

– Platoul Bejan

– Strada Mihai Eminescu – Micro 15 – chioșc pensionari.

De asemenea, în cadrul programului  WiFi4EU vor fi modernizare rețelele WiFi publice din zonele Piața Arras, Piața Unirii și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” (exterior).

Proiectul WiFi4EU are un buget în valoare totală de 120 de milioane de euro și se desfășoară în toate statele UE, precum și în Norvegia și Islanda.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns