Creșterea numărului acțiunilor de verificare și control în context COVID 19

Social

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului Județul Hunedoara, au fost intensificate acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul situației epidemiologice actuale.
Scopul vizat de aceste acțiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV 2 care provoacă boala COVID 19.
La acțiuni au participat 287 polițiști, jandarmi, polițiști locali și reprezentanți ai ministerelor Muncii, Sănătății și Transporturilor.
Au fost verificate aproape 700 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală. Dintre acestea 147 nu au respectat aceste măsuri și au fost sancționate contravențional cu suma totală de 11.500 lei.

A crescut și numărul controalelor efectuate în mijloacele de transport public în comun, 108 autobuze și microbuze fiind verificate de efectivele angrenate în aceste acțiuni.
Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate în județul Hunedoara în ultimele 24 de ore este 23.800 lei, inclusiv pentru persoane fizice care au organizat activități în spațiul public sau privat pentru care au fost instituite interdicții sau restricții (7.500 lei).
123 de restaurante, terase sau locații de tip fastfood au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse de autorități.

Prefectul Vasilică Potecă recomandă locuitorilor județului Hunedoara să respecte în continuare măsurile de distanțare fizică, să poarte mască de protecție și să respecte normele de igienă și de conduită sanitară, pentru a-și proteja propria sănătate și viață dar și pentru a-i proteja pe toți cei din
jur.
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent, în această perioadă, activități de verificare și control, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns