Decizia de suspendare din funcţie, pe durata stării de urgenţă, a managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

Social

Având în vedere situația creată la Spitalul Județean de Urgență Deva, privind infectarea și răspândirea virusului COVID 19, prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a luat decizia de a o suspenda din funcţie, pe perioada stării de urgenţă, pe d-na Daniela Lidia Roşca, managerul acestei unităţi sanitare.
Pe fondul administrării defectuoase a situației de la Spitalul Judeţean sunt în curs de închidere 4 secții ale Spitalului Județean de Urgență Deva. Pentru procedurile de închidere nu a existat nicio procedură clară, o decizie managerială corectă, totul făcându-se la voia întâmplării. Secția Pneumologie s-a închis ulterior, personalul medical plecând acasă în autoizolare fără ca managerul SJU Deva să ia nici o măsură. Secția Oncologie, unde s-au înregistrat cazuri COVID 19, s-a închis. Abia după intervenția Instituției Prefectului județului Hunedoara situația a fost deblocată.

La SJU Deva nu au fost luate nici un fel de măsuri pentru limitarea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus. Cu toate că managerului unităţii sanitare i s-a atras atenția să pună în aplicare planul convenit cu toti managerii de spitale și directorii medicali din întreg județul Hunedoara, în vederea izolării focarului COVID 19, în cursul zilei de ieri au continuat internările la SJU Deva pentru persoanele care nu aveau simptome COVID 19, suferind de alte afecțiuni și punând în pericol viața acestora.
În ceea ce privește materialele necesare pentru tratarea COVID 19, cu tot efortul de a asigura partea financiară pentru a asigura buna funcționare a actului medical din cadrul SJU Deva, la care se adaugă efortul Instituției
Prefectului județul Hunedoara și al Primăriei Deva de a identifica furnizori de materiale, echipamente și medicamente, managerul SJU Deva nu a comunicat în timp util, comanda fermă în vederea achiziționării de materiale, echipamente și medicamente, acest lucru având loc după intervenția fermă a Direcției de Sănătate Publică Hunedoara.

În acelaşi timp, în cursul zilei de astăzi, Instituţiei Prefectului i-a fost transmisă o scrisoare în care conducerea SJU Deva reclamă lipsa medicamentelor specifice pentru tratarea COVID 19. Cu toate că Instituția Prefectului-județul Hunedoara a pus la dispoziția SJU Deva posibilele soluţii,managerul SJU Deva nu a luat nici o măsură, fiind în situația de a pierde legătura cu posibilii furnizorii.
Având în vedere această situaţie, dl. Vasilică Potecă, în calitate de Prefect al județului Hunedoara, în baza art.19 din Decretul 195/2020, prin Ordin al Prefectului a fost suspendat din funcție managerul SJU Deva și va fi desemnată, temporar, o persoană care să restabilească normalitatea și să organizeze activitatea SJU Deva în situaţia actualei crize „COVID – 19”.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns