Examinările practice pentru obținerea permisului de conducere

Social

Instituția prefectului-județul Hunedoara a definitivat “PLANUL DE MASURI PENTRU REDUCEREA RISCULUI DE CONTAMINARE CU CORONAVIRUSUL SARS COV 2 ÎN TIMPUL SUSȚINERII PROBEI PRACTICE A EXAMENULUI PENTRU OBȚINEREA PERMISULUI DE CONDUCERE.”
Potrivit documentului, începând de astăzi, 2 iunie 2020, a fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, cu respectarea unor măsuri de protecție față de posibila infecție cu noul coronavirus, atât a candidaților cât și a examinatorilor și a personalului.

Astfel, pentru salariații “Serviciului public comunitar de regim permise și
înmatriculări” sunt luate următoarele măsuri:

 • vor fi testați pentru verificarea imunității la Sars CoV 2 la începutul activității din program si se va repeta la 14 zile după aceasta testare.
 • pe parcursul desfășurării examenului vor fi obligați sa poarte echipamentul de protecție adecvat, adică măști si mănuși de protecție, pe care le vor schimba după 6 ore de examinare.
 • daca se consideră ca autoturismul pregătit pentru examinare nu îndeplinește condițiile de securitate maximă de reducere a riscului de contaminare virală Sars CoV 2, vor refuza începerea examinării până la efectuarea unei dezinfecții corespunzătoare.
  Instructorii auto:
 • vor efectua, cu ajutorul unor servicii specializate, curățarea și dezinfecția autoturismului înainte de prima examinare și după fiecare candidat.
 • vor purta pe tot parcursul examinării mască și mănuși de protecție, pe care le vor schimba după 6 ore de utilizare sau ori de cate ori este nevoie.
 • vor efectua triajul epidemiologic al candidaților la intrarea în examen, verificând temperatura prin scanare si simptomatologia prezentată. Daca temperatura este peste 37,3 gr.C se va repeta verificarea temperaturii. Menținerea acestei temperaturi va fi urmata de
  anunțarea situației salariaților Serviciului de regim premise si înmatriculări, care vor interzice prezentarea candidatului la examen și îndrumarea lui spre medicul de familie sau serviciul de urgenta pentru a fi testat RT-PCR pentru Sars CoV 2.
 • vor anunța salariatii Serviciului regim premise si inmatriculari dacă candidații au venit ilegal din izolare sau carantină, fiind interzisă examinarea acestora.
  Candidații pentru examinare:
 • vor prezenta instructorilor datele despre starea lor de sănătate din ultimele 7 zile și alte date solicitate de aceștia.
 • vor purta pe tot parcursul examinării măști si mănuși de protecție, conform legislației in vigoare.
 • daca cumva au efectuat un test pentru evidențierea coronavirusului Sars CoV 2 îl vor prezenta instructorului și comisiei de examinare.
 • pe parcursul examinării vor evita contactul cu comisia de examinare si cu cei care vor fi prezenți in autoturismul în care vor susține examenul.
  Totodată, vă informăm că astăzi, prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a emis un ordin prin care, în urma trecerii în rezervă, cu drept de pensie, a șefului de serviciu,comisar șef Ovidiu Martin, atribuțiile sunt preluate de comisar șef Marius Ioan Meltiș.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns