Încă două blocuri de locuințe sociale vor fi finalizate la Deva!

Social

Lucrările de execuție la  cele două blocuri de locuințe sociale din cartierul Grigorescu din municipiul Deva vor fi finalizate în cursul lunii august 2020.

În prezent se execută lucrări de finisaje interioare și se fac probe de punere în funcțiune a centralelor de bloc.

Au fost de asemenea amenajate în exterior spații verzi și alei.

Blocurile 3 și 4 din ansamblul de locuințe sociale din cartierul Grigorescu au în total 72 de unități locative – 30 de garsoniere și 6 apartamente cu două camere pe fiecare bloc.

Locuințele vor fi predate la cheie, cu toate dotările, inclusiv cu aragaz electric la fiecare garsonieră sau apartament și sunt branșate la toate utilitățile (apă, canalizare, energie electrică, gaz). Ca dotări, mai au și instalații de cablu TV, telefonie fixă și interfon.

Valoarea totală a investiției pentru cele două blocuri este de 11.000.000 lei.

Blocurile de locuințe sociale 1 și 2 din acest ansamblu au fost finalizate în anul 2017.

Finanțarea pentru cele patru blocuri sociale s-a realizat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice prin Programul Locuințe Sociale în procent de 80%, iar 20% a fost acoperită din bugetul local al municipiului Deva.

Am fost printre primele primării din țară care am accesat acest program și am obținut finanțare. Necesitatea construirii de locuințe de acest tip a apărut în urma numărului mare de cereri înregistrate la nivelul municipiului Deva pentru obținerea de locuințe sociale.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns