Informare controale COVID – 9 iulie 2020

Social

Activitățile desfășurate și rezultatele obținute la nivelul județului Hunedoara în urma acțiunilor derulate pentru verificarea respectării măsurilor stabilite în contextul infecției cu SARS-COV-2

Echipe mixte de control formate din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali,reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției sanitar-veterinare și de la Protecția Consumatorului, precum și de la alte autorități cu competențe în efectuarea de verificări cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară.
În situațiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, se vor dispune măsuri de sancționare, inclusiv de suspendare a activității unor operatori economici.

În ultimele 24 de ore au avut loc următoarele activități:

I.Efective angrenate 94 din care poliție 29, jandarmerie 46, pompieri 2, poliție locală 9, ANSVA 4, Ministerul Sănătății 2 și Ministerul Transporturilor 2.
II. Nu au fost apeluri Tel Verde, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
III. În ziua de 08.07.2020 s-au desfășurat 14 de acțiuni de control punctuale( 12 în cooperare cu instituții din afara M.A.I., 1 independent al poliției, 1 în cooperare mixtă MAI-Poliția Locală), 4 la restaurante/ terase/ fastfood-uri și alte puncte de interes, 2 la mijloace de transport în comun/mijloace de transport de agrement, etc și 8 la vânzători/comercianți ambulanți/etc.
IV. În urma verificării a 662 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, s-au identificat 7 abateri de la măsurile de protecție individuală.
V. La nivelul județului Hunedoara au fost verificate 69 locații/obiective ( 43 restaurante/terase/ fastfood-uri și alte puncte de interes, 4 parcuri/locuri de joacă/zone de picnic/alte zone de interes, 12 mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement, etc, 10 vânzători/comercianți ambulanți/etc, 7 obiective/atracții turistice/etc. ) .
VI. Total sancțiuni aplicate – 10 din care 3 pentru fapte de natură economică în context COVID -19 și 7 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
VII. Valoare sancțiuni – 6,000 lei
VIII. Valoare bunuri confiscate – 220
IX. Total infracțiuni/ fapte penale înregistrate în context COVID-19 – 0
La nivelul Centrului Național de Coordonare a Intervenției s-a operaționalizat numărul de telefon 0800.800.165, de tip TEL VERDE dedicat descoperirii neregulilor privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns