Informare intalnire manageri spitale, la Prefectura Hunedoara

Social

La sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Hunedoara a avut loc astăzi o întâlnire a managerilor spitalelor din judeţ cu directorii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara şi ai Casei de Asigurări de Sănătate.
Întâlnirea a fost convocată de prefectul judeţului, Vasilică Potecă, şi a avut două teme principale de discuţii: problemele semnalate de fiecare spital în perioada care a trecut de la declanşarea pandemiei de „COVID – 19” şi până acum, precum şi posibilităţile de finanţare pentru achiziţionarea de echipamente, medicamente, aparatură şi tehnică medicală pentru
combaterea infecţiei cu noul coronavirus şi a altor tipuri de boli cu posibilă răspândire largă.

Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate – Hunedoara a stabilit împreună cu managerii spitalelor ca, ori de câte ori este nevoie, să fie organizate întâlniri punctuale pentru a găsi soluţii la problemele de finanţare a activităţii curente.
Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Sebastian Mezei, le-a transmis celor prezenţi că există şi posibilitatea obţinerii de finanţare cu fonduri europene prin accesarea de programe speciale pentru sistemul sanitar. Conducerile spitalelor vor trebui să trimită catre D.S.P. note de fundamentare care, după ce vor fi analizate de o
comisie specială, vor fi trimise Ministerului Sănătăţii.
Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, spune că va oferi tot sprijinul instituţional acelor manageri care vor accesa aceste tipuri de finanţări. Folosite cu profesionalism,fondurile financiare vor contribui la creşterea calităţii activitatăţii medicale pusă în slujba hunedorenilor.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns