Informare privind acordarea de ajutoare de urgență familiilor afectate de inundații

Social

A început distribuirea ajutoarelor de urgență acordate de Guvernul României pentru sprijinirea familiilor afectate de inundații în cursul anului 2020, din județul Hunedoara.
Gradul de afectare a locuinței a fost stabilit pe baza constatărilor Comisiei de evaluare estimativă a pagubelor, constituită prin Ordin al prefectului județului Hunedoara, Vasilică Potecă.

Potrivit informațiilor primite de la Octavian Băgescu, director executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, 276 de familii din 15 localități vor primi, în total, 348.000 lei. Sumele pentru fiecare familie afectată de inundații sunt cuprinse între 1000 și 2500 lei.
În urma unui protocol semnat între Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Poșta-Română, pentru sumele primite prin mandat poștal, beneficiarii nu vor plăti taxe poștale.
În județul Hunedoara, localitățile afectate de inundațiile din luna iunie sunt: Aninoasa, Orăștie, Lupeni, Vulcan, Geoagiu, Brănișca, Bretea Română, Baru, Boșorod, Beriu, Mărtinești, Sălașu de Sus,Vața de Jos și Uricani.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns