Spitalul municipal din Hunedoara va putea testa, în timp real, infecţia cu COVID-19

Social

Consiliul Local Hunedoara a alocat fonduri în valoare de 525.000 de lei pentru achiziţia de echipamente medicale, între care se numără şi un aparat ce permite testarea, în timp real, a persoanelor suspecte de infecţia cu noul coronavirus.

Consilierii locali au fost de acord cu o rectificare bugetară solicitată de conducerea Spitalului Municipal “Dr. Alexandru Simionescu”, prin care pe lista de investiţii a unităţii medicale au fost trecute un analizor automat de biologie moleculară – platforma de Real Time PCR -, în vederea testării persoanelor infectate cu virusul COVID-19 şi două aparate de ventilaţie pentru transportul pacienţilor bolnavi.  “Facem tot ce este posibil pentru a preveni răspândirea acestui virus. Practic, am alocat suma de 525.000 de lei pentru aparatura necesară testării persoanelor care se prezintă la spital cu suspiciune de COVID-19 şi pentru ventilatoare pe care să le putem folosi dacă vor apărea cazuri şi în municipiul nostru. Sperăm să nu fie cazul, dar considerăm că e mai bine să fim pregătiţi pentru orice”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Analizorul automat de biologie moleculară costă 355.000 de lei, iar aparatele de ventilaţie pentru transportul pacienţilor se ridică la o valoare de 178.000 de lei.  În municipiul Hunedoara nu a fost consemnat, până vineri, vreun caz de infecţie cu virusul COVID-19. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns