Un nou aparat RMN va fi instalat la spitalul municipal din Hunedoara

Social

Un nou aparat de investigaţii prin rezonanţă magnetică (RMN) va fi amplasat la subsolul Spitalului Municipal “dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, autorităţile locale apreciind că investiţia, care aparţine unei firme private, va aduce un plus se calitate în ceea ce priveşte diagnosticarea bolnavilor.

Proiectul prin care spaţiul de 135 de metri pătraţi va fi închiriat pentru montarea aparatului RMN a fost aprobat miercuri de consilierii locali din Hunedoara, urmând ca echipamentul să fie pus în funcţiune imediat după finalizarea lucrărilor necesare în astfel de cazuri.

“Din punctul nostru de vedere, această solicitare ne va aduce mai multe avantaje: piaţa concurenţială creează premisele ca preţurile investigaţiilor imagistice prin rezonanţă magnetică (RMN) să scadă, spitalul încasează nişte bani din chirie, iar pacienţii beneficiază de preţuri mai bune. Suntem deschişi şi venim în întâmpinarea oricărui investitor privat, mai ales a celor care aduc la spitalul nostru servicii pe care noi nu le oferim”, a declarat managerul spitalului, Radu Budae.

La rândul său, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a menţionat că administraţia locală este interesată de asigurarea unor servicii medicale de calitate pentru toţi locuitorii oraşului.  “Ne interesează să oferim locuitorilor municipiului Hunedoara servicii medicale de calitate. Dintotdeauna m-a preocupat spitalul şi, ori de câte ori am avut ocazia, am aprobat investiţiile necesare aici. Astăzi, este vorba despre un investitor privat”, a precizat edilul local.

Spitalul municipal din Hunedoara numără peste 600 de paturi şi deserveşte mai mult de 100.000 de locuitori, într-o zonă care mai include oraşul Călan şi comunele limitrofe.

În ultimii doi ani, Primăria Hunedoara a câştigat două proiecte de reabilitare energetică şi modernizare ale unităţii medicale, în valoare de 7 milioane de euro. Dintre acestea, spitalul va este beneficiarul unui proiect de 5 milioane de euro, alte 2 milioane de euro fiind destinate pentru ambulatoriul de specialitate. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns