Comunicat Paftaua de fier

Social

Muzeul Civilizației Dacice și Romane, propune astăzi publicului, în cadrul rubricii: PIESE REPREZENTATIVE DIN COLECȚIILE MUZEULUI CIVILIZAȚIEI DACICE ȘI ROMANE DEVA, o nouă piesă: ,,Paftaua din fier, placată cu tablă de bronz” de la Ardeu.
Aceasta este o piesă care deschide ferestre în timp, prin care pot să fie distinse îndemânarea și creativitatea unui meșter dac, detalii ale costumului în epoca regatului dac și puțin din tabloul cetății de la Ardeu. Artefactul asigura închiderea unei centuri din material organic (poate piele) și provine, cu multă probabilitate din inventarul unui mormânt.

Exemplarul face parte din colecțiile muzeului nostru și a fost expus cu prilejul mai multor expoziții temporare, precizează dr. Iosif V. Ferencz, Cercetător Științific, Secția de Arheologie a Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva.
Vă așteptăm, să vizionați, propunerea de astăzi, în mediul virtual, pe pagina de facebook a muzeului nostru https://www.facebook.com/MCDRDeva/ și pe site-ul instituției noastre www.mcdr.ro.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns