Comunicat referitor situație Termocentrala Mintia

Social

Ieri, 17 septembrie 2020, la primele ore ale dimineții, Termocentrala
Mintia trebuia să furnizeze apa caldă pentru locuitorii Devei și energie electrică în Sistemul Energetic Național.
Dar, acest lucru nu a putut fi realizat pentru că protestul unei părți a angajaților continuă, cu toate că Instituția Prefectului a fost asigurată că activitatea va fi reluată, pe ambele componente.
La solicitarea prefectului județului Hunedoara, Vasilică Potecă, conducerea
Complexului Energetic Hunedoara, reprezentată de Cristian Roșu Administrator special și Samuel Dioane-Director general, a fost prezentă ieri pentru discuții cu protestatarii. Acest lucru nu a putut fi posibil pentru că energeticienii care continuă protestul au refuzat orice formă de dialog.
Este de neînțeles atitudinea negativă a angajaților de la Termocentrala
Mintia, mai ales a celor calificați să repornească producția, în condițiile în care salariile sunt plătite la zi, iar conform discuțiilor dintre greviștii foamei și reprezentantul guvernului în județul Hunedoara, prin care au încetat această formă de protest, drepturile suplimentare prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă vor fi plătite în cel mai scurt timp posibil.

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, solicită de urgență
Termocentralei Mintia să respecte contractul pe care îl are cu Primăria
municipiului Deva și să reia furnizarea apei calde.
Prin plățile efectuate de Primăria Deva către Termocentrala Mintia,
reprezentând subvențiile pentru agentul termic furnizat, locuitorii Devei și-au achitat obligațiile față de producătorul energiei termice.
Prefectul județului, Vasilică Potecă, așteaptă ca și Termocentrala Mintia, prin angajații săi, să respecte prevederile contractuale referitoare la furnizarea apei calde în Deva, problemele oamenilor fiind tot timpul considerate prioritare pentru Instituția Prefectului.
Precizăm că Tribunalul Hunedoara a declarat ilegală greva energeticienilor
reprezentați de Sindicatul „Solidaritatea” Hunedoara, iar acum salariații de la Mintia continuă protestul în nume personal.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns