Comunicat vizită ministrul sănătății

Social

Spitalul Județean de Urgență Deva este condus, începând de astăzi, de o echipă de 4 medici militari. Întreaga activitate va fi coordonată de lt. col. medic dr. Constantin Vlase, specialist în boli infecțioase, directorul medical al Spitalului Militar de Urgență Galați.
Decizia a fost luată în această dimineață de ministrul sănătății, Nelu Tătar, aflat la Deva pentru a evalua situația din județul Hunedoara, în general și de la S.J.U. Deva, în special.

În urma discuțiilor avute cu prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă și cu reprezentanți ai autorităților medicale și ai medicilor a reieșit că decizia unui management militar la spitalul din Deva este cea mai bună soluție pentru această perioadă.
Echipa de medici militari va analiza situația cadrelor medicale și a personalului auxiliar care acum se află la spital pentru a acorda îngrijire bolnavilor internați. De asemenea, noua conducere va stabili modul în care ceilalți angajați ai spitalului, aflați acum în autoizolare, vor reveni la serviciu. Totodată, în perioada următoare întreg personalul spitalului, aflat acum la datorie va fi testat.

Hotărârile administrative precum și cele referitoare la activitatea medicală viitoare vor fi aduse la cunoștința angajaților spitalului în cel mai scurt timp.
Noaptea trecută a ajuns la Deva un nou transport de medicamente, echipamente si tehnică medicală. Potrivit declarațiilor făcute de ministrul sănătății, se estimează ca după trei, patru săptămâni, la Spitalul Județean de Urgență va putea fi instalat un management civil.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns