Informare privind începerea distribuirii pachetelor cu ajutoare alimentare

Social

Ministerul Fondurilor Europene, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), a început distribuirea primei tranșe a pachetelor cu ajutoare alimentare.
În județul Hunedoara, 14.238 locuitori din toate cele 69 de unități administrativ teritoriale beneficiază de acest ajutor.
Prefectul județului, Vasilică Potecă, a constituit o echipă din cadrul Instituției Prefectului
– Județul Hunedoara care asigură sprijin autorităților locale pentru distribuirea pachetelor trimise de Guvernul României.
Fiecare pachet distribuit cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne și al Instituției Prefectului conține 25 kg de produse alimentare: făină albă, făină de mălai, paste făinoase,ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, pateu de porc, compot de fructe, gem de fructe și gem de fructe dietetic.

Beneficiarii POAD sunt:
▪️familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului,dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare
▪️ familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare
▪️ persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale

Produsele alimentare se ridică personal de către beneficiari. Aceștia trebuie să prezinte actul de identitate în original și să depună următoarele acte doveditoare:

  • copie buletin sau carte de identitate
  • copie certificat de încadrare grad de handicap (dacă este cazul)
    IMPORTANT!
    Potrivit art.3, alin.(4) din O.U.G. nr.84/2020, persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de produse alimentare aferente unei singure categorii din care face parte la data acordării.
    Pentru a respecta măsurilor speciale instituite pe perioada starii de alertă, conform H.G. nr.476/2020, beneficiarii vor purta obligatoriu mască de protecție, vor respecta măsurile de distanţare socială şi se vor supune unui triaj epidemiologic efectuat la intrarea în spaţiul de
    distribuire a produselor.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns