Informare plăţi AJOFM către angajatori (41,5% din salariul de bază brut)

Social

Guvernul României a alocat vineri, în urma rectificării bugetare, sumele pentru judeţul Hunedoara, conform Ordonanţei 92/28.05.2020 care prevede plata către angajatori a 41,5% din salariul de bază brut corespunzător fiecărui loc de muncă.
Potrivit directorului executiv al A.J.O.F.M. – Hunedoara, Georgeta Tomuţa, echipele agenţiei lucrează şi în aceste zile de weekend pentru ca începând de luni să fie efectuate plăţile corespunzătoare lunii iunie, pentru documentele depuse in iulie. În solicitările societăţilor comerciale se regăsesc peste 12.600 de angajaţi hunedoreni.

Salariaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă au început deja pregătirea ordinelor de plată pentru a onora toate cele aproape 1.600 de cereri ale angajatorilor hunedoreni.
„Transmitem administratorilor şi managerilor firmelor care au depus solicitări în acest sens, că dacă va fi cazul, vor fi contactaţi pentru clarificarea tuturor aspectelor financiare astfel încât în judeţul Hunedoara să fie efectuate în timp scurt toate plăţile.” – precizează Georgeta Tomuţa –
director executiv – A.J.O.F.M. Hunedoara.
Totodată, prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, spune că acest sprijin financiar face parte din măsurile active ale guvernului condus de Ludovic Orban pentru susţinerea companiilor după săptămânile de şomaj tehnic din perioada Stării de Urgenţă.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns