Informare privind controale COVID 19 – Respectare masuri

Social

Activitățile desfășurate și rezultatele obținute la nivelul județului Hunedoara în urma acțiunilor derulate pentru verificarea respectării măsurilor stabilite în contextul infecției cu SARS-COV-2

În judeţul Hunedoara a crescut ritmul şi intensitatea controalelor pentru a verifica respectarea regulilor de protecţie sanitară.
Echipe mixte de control formate din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali,reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției sanitar-veterinare și de la Protecția Consumatorului, precum și de la alte autorități cu competențe în efectuarea de controale, efectuează verificări privire la respectarea regulilor de protecție sanitară.
În situațiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, se pot dispune măsuri de sancționare, inclusiv de suspendare a activității unor operatori economici.

I.Efective angrenate 209 din care poliție 110, jandarmerie 58, pompieri 5, poliție locală 13,ANSVA 7, ANPC 4, Ministerul Sănătății 7, Ministerul Muncii 4 și autorități publice locale 1.
II. A fost înregistrat 1 apel Tel Verde, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală a persoanelor fizice.
III. În ziua de 12.07.2020 s-au desfășurat 32 de acțiuni de control punctuale( 14 în cooperare cu instituții din afara M.A.I., 1 independente ale poliției, 1 în cooperare mixtă MAI-Poliția Locală, 16 independente ale jandarmeriei), 16 la restaurante/ terase/ fastfood-uri și alte puncte de interes, 1 la plaje/piscine/ alte locuri special amenajate, 1 la cluburi/pub-uri etc., 1 la mijloace de transport public în comun/ mijloace de transport de agrement, etc, 7 la hoteluri/diverse spații de cazare, 2 la locații/spații de desfășurare a manifestărilor religioase, 1 la vânzători/comercianți ambulanți și 3 la
obiective/atracții turistice.
IV. În urma verificării a 314 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor
impuse, s-au identificat 4 abateri de la măsurile de protecție individuală.
V. La nivelul județului Hunedoara au fost verificate 92 locații/obiective ( 71 restaurante/ terase/ fastfood-uri și alte puncte de interes, 1 plaje/piscine/ alte locuri special amenajate, 1 cluburi/pub-uri/etc., 10 hoteluri/diverse spații de cazare, 2 mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement, etc, 3 locații/spații de desfășurare a manifestațiilor religioase, 1 vânzători/ comercianți ambulanți/etc., 3 obiective/atracții turistice/etc. ) .
VI. Total sancțiuni aplicate – 25 din care 4 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 8 pentru fapte de natură economică în context COVID-19 și 13 la Legea 61/1991 în context COVID-19.

VII. Valoare sancțiuni – 29,000
VIII. Valoare bunuri confiscate – 650
IX. Total infracțiuni/ fapte penale înregistrate în context COVID-19 – 0
La nivelul Centrului Național de Coordonare a Intervenției s-a operaționalizat numărul de telefon 0800.800.165, de tip TEL VERDE dedicat descoperirii neregulilor privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns