Peste 365.000 de alegători sunt aşteptaţi la vot, duminică, în cele 524 de secţii de votare organizate în judeţul Hunedoara

Politic

Din totalul secţiilor de votare, cele mai multe sunt organizate în municipiul Hunedoara, unde alegătorii sunt repartizaţi în 49 de secţii, şi în municipiul Deva, cu 46 secţii de votare.

În majoritatea cazurilor, secţiile de votare sunt găzduite de clădirile unor unităţi de învăţământ, case de cultură, săli de sport, biblioteci, iar în cazul localităţilor cu un număr mic de alegători, au fost pregătite spaţii în sediile primăriilor.

Şapte candidaţi, de la tot atâtea partide, vor candida pentru mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, în timp ce pentru funcţiile de consilieri judeţeni au depus liste de candidaţi şapte partide sau alianţe şi un independent.

Astfel, pentru funcţia de preşedinte al CJ Hunedoara s-au înscris în cursa electorală candidaţii Mate Marta – Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Aparaschivei Constantin Doru – Partidul Alternativa Dreaptă (PAD), Nistor Laurenţiu – Partidul Social Democrat (PSD), Muzsic Robert Eugen – Partidul Mişcarea Populară – Alianţa Dreapta Unită (PMP), Mane Marius – Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), Marian Călin Petru – Partidul Naţional Liberal (PNL), Pinte Ioana Cristina – Partidul Naţional Conservator Român (PNCR).

Pentru unul dintre cele 32 de mandate de consilier judeţean au depus liste de candidaturi şapte partide politice sau alianţe – Partidul Umanist Social Liberal (PUSL), Uniunea Democrată Maghiară din România, Partidul Alternativa Dreaptă, Alianţa Dreapta Unită, Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor, Partidul Naţional Liberal, Partidul Naţional Conservator Român – şi candidatul independent Olăraşu Cosmin Alin.

În două localităţi ale judeţului Hunedoara – comunele Bătrâna şi Cerbăl – a fost înregistrată o singură candidatură la funcţia de primar. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .