Schimb de informaţii cu medicii din China pe tema limitării răspândirii COVID-19

Social

Mai mulţi medici de la spitalele din Deva, Hunedoara şi Brad, au avut pe 23 martie o primă dezbatere în sistem online pe tema noului coronavirus împreună cu colegi de-ai lor de la Spitalul Popular nr.1 Yancheng, din China, demersul având ca scop limitarea transmiterii virusului COVID-19, a informat Primăria Deva.

“Scopul acestui prim contact între părţi a fost schimbul de informaţii pentru a limita şi a preveni răspândirea virusului COVID-19, precum şi eficientizarea tratării pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Deva.

Discuţiile s-au purtat în sistem de videoconferinţă şi au vizat simptomatologia specifică a pacienţilor infectaţi cu COVID-19 şi impactul virusului asupra diferitelor categorii de vârstă, în corelare cu eventuale comorbidităţi. De asemenea, au fost abordaţi algoritmii de triere ai pacienţilor bolnavi şi repartizarea acestora pe diferite centre de spitalizare, importanţa testării în masă a pacienţilor, precum şi aspecte ce ţin de aparatura medicală şi dispozitivele medicale specifice infecţiei cu noul coronavirus.

Seminarul organizat luni în centrele din Deva şi Yancheng a fost precedat, zilele trecute, de o discuţie între prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, şi primarul municipiului Deva, Florin Oancea, cu guvernatorul Regiunii Yancheng, Cao Lubao, pe tema oferirii unui sprijin avizat din partea chineză în vederea prevenirii şi limitării răspândirii virusului COVID-19.

Cu acest prilej a fost stabilit un plan de măsuri şi demersuri care vor fi implementate, în scurt timp, în Deva şi în judeţul Hunedoara, inclusiv continuarea sistemului de videoconferinţe, au precizat autorităţile.

Municipiul Deva este înfrăţit, de mai mulţi ani, cu oraşul Yancheng, din China. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns