Spitalele suport din judeţul Hunedoara

Social

Ministerul Sănătăţii, pe baza analizei la nivelul fiecărui judeţ a capacităților de îngrijire a pacienților, a elaborat lista cu spitalele de suport pentru pacienții COVID – 19 pozitiv.
Prin Ordinul de Ministru, publicat astăzi în Monitorul Oficial, cu privire la Planul de măsuri pentru pregătirea pregătirea spitalelor de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul SARS-Cov 2, în judeţul Hunedoara, spitale de suport au fost desemnate următoarele unităţi sanitare:
Spitalul municipal „Dr. Alexandru Simionescu” – Hunedoara
Spitalul Municipal Orăştie
Spitalul Municipal Vulcan
Spitalul Municipal Lupeni

În spitale de suport sunt tratate cazuri pozitive la COVID 19 care necesită îngrijiri medicale și pentru alte patologii.
De asemenea, potrivit deciziilor autorităţilor sanitare naţionale, la Spitalul Judeţean de Urgenţă vor fi în continuare trataţi pacienţi cu COVID 19.
Totodată, la solicitarea prefectului judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, conducerea S.J.U. Deva a prezentat astăzi un PLAN DE MĂSURI AL SPITALULUI JUDEŢEAN DE URGENŢĂ DEVA în vederea gestionării infecţiei cu COVID 19.
Potrivit documentului întocmit de managerul S..J.U. Silviu George Didilescu şi de directorul medical dr. Claudiu Florian Antal, planul cuprinde, printre alte măsuri urgente, redimensionarea, modificarea şi recompartimentarea unor spaţii care vor respecta intocmai circuitul epidemiologic al pacienţilor, vor avea spaţii de decontaminare, etc.
În ultimele 24 de ore a fost urgentată activitatea de achizitii privind diferite materiale sanitare de protecţie, medicamente sau tehnică medicală strict necesare personalului medical şi pacienţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns