Aparat pentru diagnosticarea rapidă a COVID-19, donat Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva

Social

Un aparat pentru diagnosticarea rapidă a infecţiei cu noul coronavirus a fost donat luni Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva de către o companie privată din oraşul Simeria, echipamentul, în valoare de 200.000 de euro, fiind capabil să prelucreze şi să dea rezultatele pentru 2.000 de teste pentru COVID-19, în aceeaşi zi.

„La Deva a ajuns astăzi (luni, n.r.) un aparat de diagnosticare, de tipul RT – PCR, de ultimă generaţie, care identifică prezenţa virusul SARS-CoV-2 din probe nazofaringiene. Compania Grampet – REVA Simeria a decis să doneze acest aparat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva după consultările din ultimele zile avute cu prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, cu primarul Devei, Florin Oancea, şi cu directorul executiv al DSP Sebastian Mezei”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara, remis AGERPRES.

Aparatul va fi pus în funcţiune în câteva zile, după ce se va încheia montarea şi calibrarea acestuia, iar personalul va fi instruit pentru a putea lucra cu noua tehnologie.

Primăria Deva va suporta contravaloarea testării pentru 5.000 de locuitori ai oraşului, prin achiziţionarea kit-urilor de testare.

De asemenea, municipalitatea deveană va asigura amenajarea spaţiului special în care va funcţiona aparatul.

Autorităţile apreciată că după punerea în funcţiune a aparatului RT-PCR de la Deva vor putea fi diagnosticaţi imediat pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, fiind astfel asigurată intervenţia rapidă a serviciilor de sănătate publică pentru a limita răspândirea infecţiei în comunitate.

De asemenea, tot din partea grupului de firme care a donat aparatul RT-PCR pentru judeţul Hunedoara, firma „Polisano Farmaceuticals” a donat 20.000 de cutii de paracetamol, din care 5.000 de cutii pentru SJU Deva. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns