Bugetul Spitalului Judeţean Deva, majorat cu aproximativ 7,4 milioane de lei

Social

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a majorat, luni, bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva cu aproximativ 7,4 milioane de lei, banii fiind destinaţi, în mare parte, cadrelor medicale care tratează pacienţii cu COVID-19 şi pentru achiziţionarea materialelor necesare desfăşurării activităţii medicale.

„Suma rectificată provine în cea mai mare parte din bugetul asigurărilor sociale de sănătate, precum şi din donaţii şi sponsorizări”, se arată într-un comunicat al CJ Hunedoara, remis AGERPRES.

Totodată, consilierii judeţeni au redus bugetele Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu”, Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane şi teatrelor din Deva şi Petroşani, precum şi pe cel al Serviciului de Administrare a Monumentelor Istorice cu suma totală de 2,3 milioane de lei. Banii vor fi utilizaţi pentru plata serviciilor de cazare şi hrană destinate personalului din sistemul public sanitar, care se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19.

De asemenea, pentru susţinerea activităţii de asistenţă socială şi a căminelor pentru persoanele vârstnice, CJ Hunedoara a alocat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului suma de 1,7 milioane de lei.

„Aceste decizii economico-financiare sunt necesare pentru ca toate unităţile spitaliceşti şi de asistenţă socială să beneficieze de întreg suportul care să conducă la combaterea epidemiei, obiectiv prioritar al conducerii CJ Hunedoara”, se mai arată în comunicat. AGERPRES 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns