Comedia „Tache, Ianke şi Cadîr” pe scena Centrul Cultural din Deva.

Divertisment

Primăria Municipiului Deva şi Centrul Cultural „Drăgan Muntean” vă invită la teatru!

Una dintre cele mai populare creații ale dramaturgiei românești – piesa „Tache, Ianke şi Cadîr” – va fi jucată, duminică, 15 martie 2020, la ora 19:30, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva.

O piesă despre toleranţă, prietenie şi dragoste – o capodoperă a literaturii interbelice, care aduce în scenă o temă de actualitate: relaţiile interetnice!

Comedia în trei acte, scrisă de Victor Ion Popa, este povestea a trei negustori dintr-un orăşel de provincie – un evreu, un român şi un turc, care sunt legaţi pe viaţă de o prietenie ce nu ţine cont de barierele religioase şi sociale. Protagoniştii locuiesc în case identice, îşi împart mâncarea şi nu-şi fac concurenţă.

Liniştea lor este însă zdruncinată de o idilă. Fata evreului se îndrăgosteşte de băiatul românului, iar povestea de dragoste este imposibil de împlinit în concepţia taţilor lor. Echilibrul este restabilit de Cadîr, turcul înţelept şi blând, care pune la cale un plan care să-i mulţumească pe toţi şi să închidă gura târgului.

Biletele pentru spectacol sunt puse în vânzare la prețul de 70 lei și pot fi achiziționate de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, de luni până vineri, între orele 8:00-16:00 sau online, de pe startickets.ro.

Informații suplimentare și rezervări se pot obține la numărul de telefon 0721.055.037.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns