Tătaru: Spitalul Judeţean din Deva rămâne sub management militar

Social

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva va rămâne sub management militar „cât va fi nevoie”, el menţionând că unitatea medicală dispune acum de stocuri de medicamente şi echipamente medicale, iar circuitele medicale sunt funcţionale.

„Sunt stocuri de medicamente, sunt stocuri de echipamente şi materiale sanitare. Există, în acest moment, şi voinţă. Sunt internaţi 207 pacienţi, sunt şi 23 de cadre medicale – patru s-au externat astăzi. Faţă de ceea ce am văzut acum două săptămâni, este cu totul schimbat. Am vorbit şi cu corpul medical şi sper ca această mentalitate să rămână, sper ca aceste circuite să rămână. Chiar dacă a fost o rigurozitate militară care a trebuit să fie impusă la început, în acest moment am văzut o atitudine schimbată. Mă bucur să găsesc acest lucru şi sper ca această pandemie prin care trecem să se termine cât mai repede şi să putem intra într-o viaţă normală, cu un management civil, dar cu un management civil pe care să nu mai trebuiască niciodată să-l compensăm cu un management militar”, a declarat ministrul Sănătăţii, la Deva.

Întrebat dacă va mai rămâne managementul militar al SJU Deva, ministrul Tătaru a răspuns că acesta se va menţine atât timp cât va mai fi nevoie.

„Suntem în stare de urgenţă până pe 15 mai, deja lucrurile sunt pe un făgaş normal. Rămâne ca acea echipă managerială civilă, care va veni, să vină şi în aceste momente să poată prelua, din mers, un management, nu să fie predat pe hârtie cum- părerea mea – a fost la început”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

SJU Deva a intrat sub management militar din data de 8 aprilie, după ce fosta echipă de conducere şi-a prezentat demisia pentru că, potrivit ministrului Sănătăţii, nu ar mai fi făcut faţă situaţiei din unitatea medicală. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns