Aparat pentru depistarea rapidă a infecţiei cu COVID-19, în teste la Spitalul Judeţean Deva

Social

Un aparat pentru depistarea rapidă a infecţiei cu virusul COVID-19 va intra în teste la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva în cursul zilei de joi, 7 mai, o dată cu instruirea personalului medical care îl va deservi.

Aparatul Real Time PCR a fost achiziţionat exclusiv din bugetul Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, instituţie administrativă care gestionează activitatea SJU Deva. Echipamentul a costat 389.967 lei, a informat luni CJ Hunedoara.

„Funcţionarea în regim de probe se va desfăşura concomitent cu instruirea personalului medical. După punerea în funcţiune, va fi depusă documentaţia necesară autorizării”, se arată într-un comunicat al CJ Hunedoara, remis AGERPRES.

Potrivit autorităţilor judeţene, la SJU Deva va mai fi livrat un al doilea aparat Real Time PCR, achiziţionat cu fonduri alocate de Ministerul Sănătăţii. Valoarea echipamentului se ridică la 467.670 lei, din care CJ Hunedoara a contribuit cu o cofinanţare de 10%.

SJU Deva a fost desemnat Spital COVID, în unitatea medicală fiind internate, cu prioritate, cazurile de infecţie cu virusul SARS-CoV-2.

În spital erau internaţi, luni, 120 de pacienţi confirmaţi cu infecţia cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost externate 15 persoane vindecate de COVID-19 şi au fost internate alte trei cazuri.

Spitalul este sub conducere militară din 8 aprilie, după ce fosta echipă de conducere civilă şi-a înaintat demisia din funcţii. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns