Situația plăților efectuate în județul Hunedoara pentru șomajul tehnic.

Social

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă – Hunedoara anunță că, până astăzi, au fost analizate pentru luna aprilie 1.708 solicitări și au fost efectuate plăți ale drepturilor bănești corespunzătoare șomajului tehnic pentru 13.511 persoane. Suma totală plătită este 17.435.035 lei.
Potrivit informațiilor primite de la d-na Georgeta Tomuța, director executiv al A.J.O.F.M, nu s-au înregistrat depășiri ale termenului legal de 15 zile pentru plată, Hunedoara fiind printre primele județe din țară unde angajații agenției au procesat rapid toate cererile primite și au efectuat plățile.

În acest moment mai sunt depuse 800 de solicitări aflate în faza de verificare și pregătire la plată.
Se estimează că, în județul Hunedoara, numărul total al persoanelor plătite pentru șomaj tehnic va ajunge la aproximativ 20.000.
Având în vedere numărul mare de cereri depuse și de informații solicitate prin telefon sau e-mail, angajații AJOFM Hunedoara au fost prezenți la serviciu în zilele de 1 și 2 mai dar și la sfârșit de săptămână, iar în continuare se va lucra în regim continuu, pentru rezolvarea la timp a tuturor solicitărilor primite de la angajatorii din județul Hunedoara.
Instituția Prefectului – Județul Hunedoara sprijină activitatea Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă pentru rezolvarea cu rapiditate și corectitudine a solicitărilor agenților economici, în legătură cu șomajul tehnic sau cu alte măsuri ale guvernului luate în această perioadă, pentru sprijinirea mediului de afaceri și a angajaților.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns