Directia de Asistenta Sociala Deva incepe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva

Social

Direcţia de Asistenţă Socială Deva aduce la cunoștința cetățenilor că începând cu data de 12 august 2020 va începe distribuirea de produse alimentare, tranșa întâi, în cadrul  programului POAD 2018/2021, către beneficiarii eligibili conform O.U.G. nr.84/2020 privind stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD.

Locația de unde pot fi ridicate pachetele este: Deva, strada Titu Maiorescu, nr. 24  (Centrul de zi ,,Cantina Socialăˮ).

Beneficiarii POAD sunt:

a) familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare

b) familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare

c) persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale

Produsele alimentare se ridică personal de către beneficiari. Aceștia trebuie să prezinte actul de identitate în original și să depună următoarele acte doveditoare:

– copie buletin sau carte de identitate

– copie certificat de încadrare grad de handicap (dacă este cazul)

IMPORTANT!

Potrivit art.3, alin.(4) din O.U.G. nr.84/2020, persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de produse alimentare aferente unei singure categorii din care face parte la data acordării.

Programul de distribuire a produselor alimentare: Luni – Joi, între orele 09:00 – 15:00

Un pachet de produse alimentare are 25 kg (făină albă, făină de mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, pateu de porc, compot de fructe, gem de fructe, gem de fructe dietetic). Rugăm beneficiarii să fie pregătiţi cu sacoşe adecvate şi însoţiţi de aparţinători în vederea transportării acestor pachete.

Pentru a respecta măsurile speciale instituite pe perioada starii de alertă, conform H.G. nr.476/2020, beneficiarii vor purta obligatoriu mască de protecție, vor respecta măsurile de distanţare socială şi se vor supune unui triaj epidemiologic efectuat la intrarea în spaţiul de distribuire a produselor.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns